В Беларус няма да има мобилизация. Това обяви президентът на страната

...
В Беларус няма да има мобилизация. Това обяви президентът на страната
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларус няма да обявява мобилизация

В Беларус няма да има готовност. Това разгласи президентът на страната Александър Лукашенко, представен от ТАСС и организация БелТА.

" Тази мобилизация е в Русия. Факт е, че те (Западът) в този момент се пробват да отгатнат какво сме намислили. Няма да има готовност. Това е неистина ", акцентира беларуският водач.

По думи на Лукашенко съперниците на режима му популяризират разнообразни погрешни клюки в това отношение.

Той бе безапелационен, че Беларус сигурно ще отговори на възможни закани и опити за осъществяване на терористични актове.

Президентът разясни, че за задачата постоянно се организират разнообразни учения, в това число и с присъединяване на армията и националната милиция, с цел да бъдат хората наясно със отговорностите си и да имат нужните военни умения.

Лукашенко обаче още веднъж акцентира, че Беларус ще " води война единствено когато би трябвало да защитим своя дом, своята земя ".

В сряда съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна мобилизация в страната. Той аргументира решението си с претекста, че Москва би трябвало да предприеме нужните стъпки, с цел да отбрани своя суверенитет, така като Западът се стреми да " отслаби " и " унищожи " Русия.

Руският президент упрекна Запада, че е наредил на Украйна да подкопае мирните договаряния с Москва, заявявайки, че Западът няма да бъде удовлетворен от спокойно решение на спора.

След оповестяването на мобилизацията военните комисари в най-малко четири съветски района са подписали заповеди, с които не разрешават на наборниците да напущат градовете си. В съветските обществени мрежи и канали се популяризира информации, че се получили призовки и хора без никакъв боен опит и научни служащи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР